Vistas de página en total

jueves, 20 de octubre de 2016

La Pissarra Digital Interactiva (PDI)

UN RECURS MOLT ÚTIL EN L'EDUCACIÓ INFANTIL

Resultado de imagen de logo smart pdiActualment, gràcies a les noves tecnologies els centres d'educació infantil i primària, els instituts i les universitats d'arreu del món, comencen a introduir a les aules les pissarres digitals interactives (PDI). Aquestes ajuden i faciliten la interacció a l'aula en la transmissió i adquisició de coneixement, augmentant la motivació en totes les sessions educatives.

Resultado de imagen de pissarr DIGITAL INTERACTIVA
La PDI, es compon principalment del monitor amb el seu corresponent software, conectat a un projector que emet la imatge a la pantalla. Disposa d'entrades de veu i de so, i pot ser manipulada amb diversos llapis digitals, o bé amb els mateixos dits tenint el seu efecte de manera immediata.


Per treballar amb la PDI amb alumnes de 3 a 6 anys, cal que estigui cal·librada de manera correcta ja que es molt important que en el moment de tocar la pantalla, s'escrigui al mateix lloc on s'ha tocat i no tos dits més amunt.


Un dels grans avantatges més directes de la PDI és la seva varietat d'aplicacions a l'abast, accelerant el ritme de les classes i oferint una varietat d'opcions en la manera de desenvolupar els exercicis que es realitzen en una aula, a més és un recurs molt visual per a poder seguir correctament una classe.
Hem de tenir en compte que aquest recurs també ens pot ser molt útil per treballar amb alumnes amb algun tipus de dificultat d'aprenentatge, es pot treballar el llenguatge oral, escrit i auditiu amb una adaptació flexible en cada cas.

Aquesta característica també és avantatjosa per totes les àries (anglès, música, plàstica...), ja que totes treballen amb el llenguatge i ho fan a través del diferents  sentits.
Resultado de imagen de pissarr DIGITAL INTERACTIVA

2 comentarios:

  1. ES DIFERENTE A LA QUE SE UTILIZA HOY EN DIA EN LAS AULAS? YO EN UNA DE LAS Q SE UTILIZA HOY EN DIA HE HECHO HASTA DEBERES JIJI

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Cristela, hay dos tipos de pizarra, una de ellas tiene más opciones pero realmente se utilizan de la misma forma y le puedes sacar el mismo provecho con el programa Smart Notebook

      Eliminar