Vistas de página en total

jueves, 6 de octubre de 2016

Què és una WebQuest?


"Eina que forma part d'un procés d'aprenentatge guiat, amb recursos principalment procedents d'internet, que promou la utilització d'habilitats cognitives superiors, el treball cooperatiu, l'autonomia dels estudiants i inclou una avaluació auténtica"

L'activitat més habitual avui dia en els estudiants, és la cerca d'informació. Això a part de comportar molta pèrdua de temps, si no s'assoleixen els objectius o no troben el que se'ls està demanant, per a ells pot arribar a ser frustrant.

Les WebQuest són activitats estructurades i guiades que eviten aquests obstacles proporcionant als alumnes una tasca ben definida, així com els recursos i les consignes que les permeten realitzar.

El professor ha de suggerir un tema d'exploració i anotar alguns enllaços Web on l'alumne anirà a buscar la informació que necessita. A mesura que els docents es van familiaritzant amb la web i els mecanismes de cerca i aprenen a desenvolupar estratègies a través de la comunicació, la cerca i el processament de la informació, passen a proposar temàtiques i els alumnes buscaran les solucions
Una vegada els alumnes es considerin totalment autònoms, poden ser ells qui proposin temes d'interes per al professor que passa a escollir entre ells el que sigui mes convenient per l'aprenentatge dels seus alumnes.

Així doncs, podem dir que és una estratègia didàctica en la qual els alumnes (des de meitat de primària fins a universitat) són els que realment construeixen el coneixement que després aprendran. Se'ls organitza en grups, se'ls assignen rols i han d'elaborar un producte que va des d'una presentació, o un document, fins a una escenificació teatral o un guió radiofònic, etc.


No hay comentarios:

Publicar un comentario